Zijbalk weergeven
Welke fiets moet ik kopen? Kies een stadsfiets

Ben je op zoek naar een fiets om je door de stad te verplaatsen? Steeds meer mensen kiezen voor de fiets als stedelijk vervoermiddel. Het is een milieuvriendelijk, comfortabel en voordelig middel dat flexibiliteit aan je routine toevoegt.

Steden worden steeds meer aangepast om fietsers te verwelkomen, daarom is het kiezen van deze optie heel eenvoudig. We zouden kunnen zeggen dat de fiets tegenwoordig een levensstijl is die milieuen persoonlijke voordelen combineert.

Maar... welke fiets moet je kopen? Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren kun je kiezen voor een stadsfiets of een andere, vandaag gaan we het daarover hebben om het kiezen gemakkelijker voor je te maken.

 

 

Stadsfiets

De stadsfietsen zijn eenvoudige modellen met een ontwerp dat is ontworpen voor verplaatsingen binnen de stad.

Ze kenmerken zich door een hoog en gebogen stuur, dat samen met de geometrie van het frame zorgt voor een comfortabele positie, omdat het een rechtopstaande houding mogelijk maakt. Het frame is meestal gebogen om het op- en afstappen te vergemakkelijken, en ze hebben niet veel onderhoud nodig omdat ze eenvoudig worden gebruikt. Bovendien kunnen dit soort fietsen al dan niet versnellingen hebben, afhankelijk van het gekozen model.

Bij Momabikes vinden we de stadsfiets City Classic, met mand, en de stadsfiets Holanda.

 

 

Trekking- of hybride fiets

De trekkingfietsen zijn geschikt voor zowel stadsvervoer als weekendexcursies op het platteland.

Deze fietsen kenmerken zich door een mix te zijn tussen mountainbikes en stadsfietsen. Met deze fietsen heb je het comfort van stadsfietsen en de veelzijdigheid om op onverharde paden te rijden.

Deze modellen hebben bredere banden en veel versnellingen, de modellen van Momabikes hebben minimaal 18 versnellingen. Bovendien is de zitpositie minder rechtop dan bij stadsfietsen, waardoor het trappen wendbaarder en effectiever is.

Trekkingfietsen zijn alles-in-één; stad en natuur, rust en avontuur. Ze laten je veilig fietsen op aarde, bergen of asfalt en je kunt meenemen wat je nodig hebt, omdat je accessoires zoals rugzakken en fietstassen kunt toevoegen.

Bij Momabikes zijn onze trekkingfietsen ontworpen om je snelheid te verhogen, zelfs op de moeilijkste terreinen.

 

 

 

Vouwfiets

De vouwfietsen zijn het meest geschikt als je weinig opbergruimte hebt of de fiets combineert met het openbaar vervoer. Bovendien is het ideaal om hem mee te nemen naar kantoor en niet op straat achter te laten.

Dit soort fietsen vouwen in het midden van het frame, het stuur en in sommige gevallen ook de zadelpen dankzij een scharnierende opstelling die dit mogelijk maakt. Ze hebben meestal kleine wielen, wat deze modellen ideaal maakt voor korte ritten. Bovendien hebben ze meestal spatborden, reflectoren en verlichting.

Zonder twijfel zijn ze een van de beste opties als je efficiënt door de stad wilt reizen, omdat ze weinig ruimte innemen en gemakkelijk te combineren zijn met andere vervoersmiddelen. Praktisch, compact en gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, met een lager gewicht dan conventionele fietsen.

Nu je weet dat de vouwfiets bij je past, willen we je nog een laatste tip geven: als je hem voornamelijk gaat gebruiken voor korte reizen en kleine ritjes door de stad, is je ideale fiets klein en slank. Als je echter lange reizen gaat maken, heb je een fiets nodig met grotere en robuustere wielen.

 

 

Elektrische fiets

Ten slotte vinden we onder de stadsfietsen de E-BIKE. Dit type fietsen hebben een elektrische motor die helpt bij het trappen door de fietser. Daarom is deze fiets ideaal als je met minder inspanning wilt fietsen, maar je moet er rekening mee houden dat de maximale snelheid die je ermee kunt bereiken beperkt is tot 25 km/u.

Bij Momabikes vind je e-bikes voor stadsritten en opvouwbare e-bikes!

 

Tot slot, twee factoren waar je rekening mee kunt houden als je in een stad met veel hoogteverschillen woont, zijn dat fietsen met versnellingen je rit gemakkelijker zullen maken en wat betreft de wielen; hoe breder ze zijn, hoe verder je zult komen met dezelfde trapbeweging.

 

Er zijn zeker veel voordelen die stadsfietsen bieden; besparing op benzine en openbaar vervoer, niet afhankelijk zijn van externe schema's, gemakkelijk aan te passen om de kleintjes mee te nemen, en klaar om de stad te verkennen, waarbij je tal van accessoires kunt toevoegen om het leven gemakkelijker te maken volgens persoonlijke behoeften.

 

Weet je al welke stadsfiets perfect voor jou is?

 

 

LABELS: