Zijbalk weergeven
Top 5 accessoires voor je elektrische fiets

Genieten van verschillende routes met je e-bike is eenvoudig, maar weet je welke accessoires essentieel zijn om er het meeste uit te halen? Vandaag vertellen we je erover, zodat je uitstapjes perfect zijn.

Hieronder vind je onze Top 5 accessoires om je veiligheid tijdens het rijden te vergroten en je fiets te beschermen tegen pech of diefstal. Profiteer van betere prestaties op je routes met je e-bike; je zult verder, sneller en met minder inspanning kunnen gaan, wat meer plezier betekent. Bereid de essentiële accessoires voor en ga op pad!

 

Fietshelm

Zonder twijfel is een goede helm een essentieel accessoire. Jouw veiligheid staat voorop, en de helm beschermt je hoofd door de impact van een val te verminderen.

Bij Momabikes vind je drie modellen helmen; de BMX-helm, de BMX Bright-helm en de New Rocket-helm. Allemaal verkrijgbaar in twee maten; M en L. Het is belangrijk dat je de juiste maat kiest, anders beschermt de helm je niet goed. Je kunt je helmmaat bepalen door met een meetlint de omtrek van je hoofd te meten, maat M is ideaal voor jou als je een omtrek hebt tussen 54-58cm, en maat L als je een omtrek hebt tussen 58-62cm.

Verlichting

Het gebruik van goedgekeurde voor- en achterlichten is essentieel als je gaat rijden wanneer de zon ondergaat of 's nachts. Zowel op de weg als in de stad is het belangrijk om verlichting op je fiets te hebben voor betere zichtbaarheid en zodat voertuigen om je heen je kunnen zien.

Je kunt verschillende soorten verlichting vinden; voorlichten, achterlichten, knipperlichten... Je moet degene kiezen die het beste bij je behoeften past. Bij Momabikes vind je een LED-verlichtingsset, ideaal als je zowel een voorlicht (wit) als een achterlicht (rood) nodig hebt. Deze lampen hebben een siliconen hoes, drie verlichtingsfuncties, zijn waterbestendig en passen gemakkelijk op elke fiets. Als je echter een krachtiger voorlicht nodig hebt, is de faro 5 leds iets voor jou, omdat deze een grote helderheid biedt met drie functies en ook als zaklamp kan dienen. En tot slot vind je de Piloto SMART LED in rood of Faro SMART LED in wit, deze lampen hebben een hoge helderheid met respectievelijk twee en drie functies, zijn waterdicht en zichtbaar tot 600m. Bovendien worden alle modellen van lampen geleverd inclusief batterijen. Voeg verlichting toe aan je fiets en maak je geen zorgen over het donker.

 

Anti-diefstal slot

Onze veiligheid is een prioriteit, maar ook die van onze E-BIKE. Daarom is het essentieel om een goed anti-diefstal slot te hebben om deze te beschermen wanneer je hem geparkeerd achterlaat.

Je kunt verschillende soorten sloten vinden en degene kiezen die het beste bij je past, maar wij raden je aan, als je er nog geen hebt, te kiezen voor een U-vormig slot van staal, omdat deze momenteel als de veiligste worden beschouwd.

Pomp

Op de vierde plaats, maar zou op de eerste kunnen staan. De luchtpomp is onmisbaar, zowel voor thuis als voor middellange en lange ritten. Het hebben van de juiste bandenspanning is essentieel voor onze veiligheid en die van onze fiets, als je de ideale druk voor je fietsbanden nog niet kent, leggen we het hier uit.

Deze mini pomp is ideaal om mee te nemen op ritten.

 

Drinkfles

Goed gehydrateerd blijven tijdens de rit is essentieel om ervan te genieten en deze succesvol af te ronden. Het meenemen van een aluminium drinkfles in een bidonhouder is de meest comfortabele manier om gehydrateerd te blijven terwijl je fietst.

Hydratatie tijdens de rit is zo belangrijk omdat het de enige manier is om de vochtbalans in het lichaam tijdens lichamelijke activiteit te behouden. Daarom moet je zorgen voor een juiste hydratatie. Om te weten hoeveel water je moet meenemen, moet je factoren zoals de moeilijkheidsgraad, hoogte en lengte van de route die je gaat afleggen in overweging nemen. Ook de weersomstandigheden en de mogelijkheid om de drinkfles bij te vullen.

Als extra kan een kleine tas erg handig zijn om je spullen bij de hand te hebben zonder ze bij je te hoeven dragen.

Bovendien kun je je bescherming versterken door handschoenen te dragen om je handen te beschermen terwijl je een betere grip op het stuur hebt. En je zichtbaarheid op zonnige dagen verbeteren met een goede gepolariseerde zonnebril.

We weten dat fietsen een sport is die risico's met zich mee kan brengen als je niet de juiste uitrusting hebt om de veiligheid van de fietser en de fiets te garanderen. Alleen het controleren van de staat van de fiets is niet genoeg, met onze top 5 essentiële accessoires kun je met een gerust hart gaan fietsen.

Een gevoel van vrijheid, adrenaline en nieuwe avonturen wachten op je op je favoriete routes, heb je alles wat je nodig hebt al?

 

LABELS: